Bine aţi venit!

Ezechiel

Produse 11 până la 15 din 15 total

pe pagină
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Setează direcţie ascendentă
 1. Ezechiel capitolele 8 & 9

  Ezechiel capitolele 8 & 9

  17.11.2014 | Iulian Ghica

  "...Dumnezeu a lăsat ca simțirea prezenței divine să fie fluctuantă în viața celui credincios. Aceasta este normalitatea în viața de credință. Uneori Îl simțim mai mult, alteori mai puțin. Dar în anumite perioade nu Îl simțim mai deloc. Simțim că ne-a părăsit, sau dimpotrivă că este mânios și luptă ca să ne distrugă. Acest lucru se întâmplă fie în perioade prelungite de grele încercări (cum a fost în cazul lui Iov) sau ca pedeapsă din partea lui Dumnezeu în urma unor păcate comise de noi (vezi Ps.32 de exemplu, precum și pasajul din Evrei 12a despre pedeapsa Domnului).."

  Detalii
 2. Ezechiel cap. 6-7

  Ezechiel cap. 6-7

  02.11.2014 | Iulian Ghica

  Nu ni s-a încredințat nici mult (responsabilitatea directă de a-l vindeca pe Israel), nici puțin (doar un rol formal de figurant într-o piesă în care nu am avea un rol real și important). Domnul să ne ajute să fim credincioși lucrului care ne-a fost încredințat în această perioadă misterioasă. E important să fim cumpătați, să înțelegem ce ni s-a încredințat dar și ce nu ni s-a încredințat și să fim credincioși exact în lucrul încredințat nouă.

  Detalii
 3. Ezechiel Cap. 4-5

  Ezechiel Cap. 4-5

  27.10.2014 | Iulian Ghica
  El se va folosi apoi de promisiunile lui Dumnezeu pentru a distruge credința celor ce-și pierd răbdarea să aștepte izbăvirea promisă. El se va folosi de Lege pentru a îndepărta pe popor de har. Se va folosi de alegerea lui Israel pentru a-l împinge în mândrie. Se va folosi de înțelepciunea lui Solomon pentru a-l depărata de Dumnezeu. se va folosi de minunata țară a Canaanului pentru a târî poporul în idolatrie. Se va folosi de Templu pentru a împietri poporul în religiozitate și formalism. Se va folosi de Ierusalim pentru a amăgi popoarele și a târî poporul ales în moarte. Păcatul este cu adevărat afară din cale de păcătos. Cine ar putea sta în picioare în fața Amăgitorului? Nimeni. Adam, cel desăvârșit a căzut la prima confruntare. Fiii lui Adam, născuți în păcat și lipsiți de slava lui Dumnezeu, au căzut pe rând fără drept de apel. Doar Unul singur a stat în picioare, doar Unul singur a biruit: Isus Hristos! Detalii
 4. Ezechiel capitolele 2&3

  Ezechiel capitolele 2&3

  21.10.2014 | Iulian Ghica

  "...Nu suntem nici prooroci, nici apostoli, nici chemați să ducem Evanghelia până la marginile pământului, nici să trasăm direcții pentru alte Bisericii, nici responsabili pentru toate destinele oamenilor pe care-i întâlnim, nici chemați să schimbăm lumea sau societatea și nici măcar cetatea în care trăim, nici să declanșăm venirea Domnului, nici să resuscităm pe Israel, nici să trăim o viață perfectă pentru a fi mărturie, nici să vestim o Evanghelie perfectă pentru a mântui popoarele..."

  Detalii
 5. Ezechiel cap.1

  Ezechiel cap.1

  12.10.2014 | Iulian Ghica

  Legământul are la bază harul, doar mila și îndurarea Sa de neînțeles. Măcar că omenirea ar merita un nou potop, Dumnezeu NU va mai aduce din nou potopul. Va aduce o judecată globală, doar la sfârșitul istoriei decăzute, la revenirea lui Mesia. Cartea Ezechiel este o cartea a judecății. Dar în mijlocul focului judecății vom deosebi cu surprindere lumina curcubeului

  Detalii

Produse 11 până la 15 din 15 total

pe pagină
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Setează direcţie ascendentă