Naum
-
Naum Concluzii
31.08.2012 | Iulian GhicaViața credinciosului este într-o permanentă menghină, între Sud și Nord, între Egipt și Asiria (sau Babilon). Asiria semnifică noile provocări, încercări ale vieții. Egiptul semnifică vechiul mod de a trăi, robit de vizibil, cu credința pusă în idoli, centrat pe sine și chinuit de pofte.
Detalii -
Naum capitolul 3
29.08.2012 | Iulian GhicaEste spiritul lui Lucifer, care nu s-a mulțumit cu slava primită de la Domnul, ci a vrut MAI MULT, a vrut să fie ca Dumnezeu, și de ce nu, mai presus decât el. Acesta este și spiritul lui Anticrist. Detalii -
Naum capitolul 2
22.08.2012 | Iulian GhicaImaginea LEULUI înfrânt. Atât zeii Asirieni cât și împărații acesteia erau asociați adesea cu imaginea LEULUI. De aceea nu este deloc întâmplătoare metafora folosită de Naum la finalul cap.2.
Detalii -
Naum capitolul 1
17.08.2012 | Iulian GhicaActul ÎNCREDERII noastre în El este CHEIA care deschide zăgazurile cerului, cheia care deschide ploaia binecuvântărilor Sale către noi.
Detalii -
Naum - comentariu complet
15.08.2012 | Iulian GhicaNaum își începe cartea prin a descrie pe Cel care va înfăptui judecata asupra lui Ninive. Deocamdată el nu pomenește nimic de judecata cetăţii Ninive, ci face o descriere generală a lui Yahweh. El creionează un echilibru între bunătatea și judecata Domnului insistând pe faptul că bunătatea Sa nu anulează judecata Sa.
Detalii