Bine aţi venit!

Ioel

4 Produs(e)

pe pagină

Setează direcţie ascendentă
 1. Ioel capitolul 3

  Ioel capitolul 3

  11.01.2014 | Iulian Ghica

  La finalul cărții Ioel, ne dăm seama că Vechiul Testament ar fi fost incomplet fără această carte. În primul rând am fost topiți de tonul unic prin blândețea sa cu care Domnul vorbește cu Israel. Prin Ioel înțelegem că sentimentele lui Yahwe față de Israel (din pricina sau/și în special față de rămășița care se va întoarce) din vremea de pe urmă nu vor mai fi cele din Ieremia 15, ci vor semăna cu sentimentele binevoitoare ale lui Iosif față de frații Lui.

  Detalii
 2. Ioel Cap. 2b

  Ioel Cap. 2b

  05.01.2014 | Iulian Ghica

  Ne aducem aminte de Isus și de încercările și ispitirile prin care a trecut. Până la cruce avea în trecutul său uman o tolbă plină cu izbăviri. Dumnezeu l-a izbăvit și fizic și spiritual din toate încercările Sale. Nu îi era rușine că S-a încrezut în Domnul.

  Detalii
 3. Ioel cap. 2a

  Ioel cap. 2a

  22.12.2013 | Iulian Ghica

  În faţa căinţei poporului Dumnezeu se căieşte de intenţia de a aduce dreapta Sa judecată asupra poporului Său. Răul de care îi pare rău este dreapta manifestare a judecăţii Sale faţă de un popor vrednic de pedeapsă. Iată că Dumnezeu este mai întâi îndurare (vezi Exod cap.34) şi glasul îndurării este mai intens. Deşi judecă cu demnitate şi hotărâre pe cei păcătoşi, lui Îi place îndurarea şi nu judecata.

  Detalii
 4. Ioel Capitolul 1

  Ioel Capitolul 1

  11.12.2013 | Iulian Ghica

  Mesajul lui Ioel creează un paradox: el îndeamnă un popor care plânge să plângă! Tocmai subtilitatea și paradoxul chemării ar putea trezi poporul la pocăință. El îndeamnă de fapt un popor care plânge din pricina suferinței să plângă din pricina păcatului

  Detalii

4 Produs(e)

pe pagină

Setează direcţie ascendentă