Bine aţi venit!

Exod-Cortul Intalnirii

Produse 1 până la 5 din 12 total

pe pagină
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Setează direcţie ascendentă
 1. De la Cort la Templu

  De la Cort la Templu

  29.09.2014 | Iulian Ghica

  Spre deosebire de Templul zidit în piatră, Cortul înseamnă mișcare. Aceasta este una din deosebirile fundamentale între Cort și Templu. Cortul este în mișcare spre țara promisă. Templul este zidit când țara e cucerită, când vrăjmașii sunt înfrânți. Cortul ține de procesul către finalul glorios al istoriei. Templul celebrează acest final.

  Detalii
 2. Exod Capitolul 30

  Exod Capitolul 30

  13.08.2014 | Iulian Ghica

  "...Locul unde se arde tămâia este numit tot altar. Și aducerea tămâiei trimite tot la un fel de jertfă. Căci tămâia provine din rănirea copacilor și ea se arde pe altarul de aur. Deci mijlocirea, rugăciunea este tot ca o jertfă. De ce?..."

  Detalii
 3. Exod 29

  Exod 29

  03.08.2014 | Iulian Ghica

  Rolul de Preot l-a împlinit Moise până când a fost uns Aaron. Dar ca apropierea evreului de Dumnezeu să poată avea loc la Cortul Întâlnirii a fost nevoie de aducerea celorlalte Jertfe (Levitic cap.1-7), și de consacarea lui Aaron în funcția de Mare Preot (Levitic 8-10). Dar ce se întâmpla pe pământ era doar o umbră a ceea ce trebuia să se întâmple în ceruri. Aceasta înseamnă că cele trei condiții trebuiau îndeplinite și sfera realității cerești.

  Detalii
 4. Exod 28b

  Exod 28b

  20.07.2014 | Iulian Ghica

  Când povara crucii a fost prea grea (povară cauzată de neascultarea lui Israel), Simon din Cirene a fost chemat din mulțime să ajute pe Isus să poarte crucea pe umeri. Or acest lucru îl făcea Marele Preot alături de Yahwe. Purta pe umerii săi un strop din povara imensă pe care o purta Domnul. Dar deși Domnul purta greul, totuși funcția Marelui Preot nu era de decor. Era cât se poate de reală!

  Detalii
 5. Exod 27b Curtea Cortului

  Exod 27b Curtea Cortului

  29.06.2014 | Iulian Ghica

  De ce o curte? Ea are rolul de a delimita spațiul prezenței lui Dumnezeu. Ea pune o barieră în apropierea evreului de Dumnezeu. Dar este o barieră necesară, cu rol de protecție. Fără această barieră evreii puteau da buzna în prezența lui Dumnezeu și în apropierea locului preasfânt și să moară.

  Detalii

Produse 1 până la 5 din 12 total

pe pagină
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Setează direcţie ascendentă