Bine aţi venit!

Data 8 sept. 2013
Autor Iulian Ghica
Format PDF
Numar Pagini 66

El sesizează că unealta folosită de Dumnezeu pentru a pedepsi pe Iuda și popoarele vecine este tot un popor păcătos, idolatru, crud și nedrept. Cum poate un Dumnezeu Sfânt să țină în mână o asemenea unealtă murdară?

Tăcerea prezentă a lui Dumnezeu în fața nedreptății este o mare provocare pentru cel drept. De ce să mai continuie să fie drept, dacă cel drept este mâncat de cel nelegiuit, dacă cel drept suferă, iar cel nedrept se bucură de succese fără număr? Sau cum își mai poate pune încrederea într-un Dumnezeu care pretinde că este atotputernic și drept și care totuși tace în fața nedreptăților de pe pământ?

Omul are toate motivele să accepte și să rabde perioada de nedreptate din prezent. Dar ce motiv are Domnul să rabde toate acestea? Iată aici marea întrebare, al cărui răspuns fără de înțeles îl vom explora toată eternitatea.

Ce aduce NOU Habacuc față de Isaia și Ieremia? De ce el completează revelația Vechiului Testament? De ce Vechiul Testament ar fi incomplet fără cartea Habacuc? Ce ar putea aduce nou un astfel de profet mic pe lângă cei trei giganți: Isaia, Ieremia, Ezechia?

...Și aici e marea provocare pentru inima profetului: cum să aștepte FINALUL istoriei?

Acestea sunt doar cateva intrebari carora acest material incearca sa le raspunda intr-o anumita masura.

Etichete

Folosiţi spaţii pentru a separa etichete. Folosiţi ghilimele simple (') pentru fraze.