Bine aţi venit!

Comentarii Biblice

Produse 26 până la 30 din 406 total

pe pagină
Pagina:
 1. 4
 2. 5
 3. 6
 4. 7
 5. 8

Setează direcţie ascendentă
 1. Cartea Daniel - capitolul 1

  Cartea Daniel - capitolul 1

  23.11.2015 | Iulian Ghica

  "În faţa provocărilor Babilonului avem un mare imperativ: NICIODATĂ SINGUR!"

  Detalii
 2. Cartea Daniel - imagine de ansamblu

  Cartea Daniel - imagine de ansamblu

  23.11.2015 | Iulian Ghica

  "Supravieţuirea rămăşiţei evreilor este în centrul atenţiei lui Dumnezeu, fapt relevant şi pentru evreii de atunci şi pentru creştinii de azi."

  Detalii
 3. Ezechiel cap. 29-32

  Ezechiel cap. 29-32

  22.02.2015 | Iulian Ghica

  Cine s-a răzvrătit având înainte un precedent al răzvrătirii? Oare nu Adam, care era cel mai slăvit copac din Eden. Dacă Lucifer-Asirianul era cel mai slăvit copac din Edenul ceresc, Adam-Egipteanul era cel mai slăvit copac din Edenul pământesc. Lucifer se răzvrătește înaintea lui Adam și este izgonit din cer. Adam nu ia seama la drama lui Lucifer și se răzvrătește și el fiind apoi și el izgonit din grădina lui Dumnezeu. Acest capitol arată foarte clar că Egiptul trimite nu doar la răzvrătirea originară a lui Israel ci și la răzvrătirea primordială a OMULUI, adică a lui Adam, iată de ce răscumpărarea lui Israel e din Egipt! Pentru că răscumpărarea OMENIRII are loc din neascultarea lui Adam, din spațiul răzvrătirii primului OM.

  Detalii
 4. Ezechiel cap. 25-28

  Ezechiel cap. 25-28

  15.02.2015 | Iulian Ghica

  Cetatea cea mare din Apoc.17-18 este descrisă prin imagini profetice consacrate cu privire la trei cetăți: Ierusalim, Babilon ȘI TIR! Dacă în vremea lui Ezechiel cele trei cetăți activau separat și erau deci conduse de trei Căpetenii demonice care lucrau la distanță unele de altele, la final vom avea 3 în 1. Adică vom avea o mare capitală a lumii care va fi pe plan pământesc SIMULTAN și Ierusalim, și Babilon și Tir, fapt care va face posibil ca în văzduh cele trei Căpetenii demonice să lucreze ÎMPREUNĂ și să LUPTE împreună.

  Detalii
 5. Ezechiel cap.21

  Ezechiel cap.21

  01.02.2015 | Iulian Ghica

  Suntem uimiți de firea pământească oglindită aici în inima copiilor lui Israel. Cât de înșelătoare este inima noastră, cât de alunecoasă este firea pământească. Practic firea pământească are capacitatea de a interpreta ORICE din realitatea concretă după cum vrea ea. Are capacitatea de a răstălmăci ORICE (din realitate, istorie, Scriptură, experiența personală) după POFTA ei, ca să-i iasă ei zarurile și planurile. Astfel înainte să cadă sorțul pe Ierusalim, Ierusalimul spunea probabil: Împăratul Babilonului va merge mai întâi la Raba. Pericolul e departe! De asemenea, și noi ne închinăm idolilor Babilonului. Aceștia nu ne vor da în mâna lui Nebucadnețar. Și să nu uităm din celelalte capitole faptul că unul din argumentele lor pentru salvarea Ierusalimului era tocmai închinarea la idoli. (Noi ne închinăm la TOȚI idolii! Nu se poate să nu fim ajutați!). Deci în această fază de interpretare a istoriei ei se complăceau în idolatrie și sfidau complet poruncile divine împotriva idolatriei. Dar când idolii Babilonului au indicat prin practicile vrăjitorilor mai întâi Ierusalimul, deodată s-a trezit în ei spiritul Legii mozaice și au replicat: Acestea sunt doar minciuni, doar vrăjitorii deșarte!

  Detalii

Produse 26 până la 30 din 406 total

pe pagină
Pagina:
 1. 4
 2. 5
 3. 6
 4. 7
 5. 8

Setează direcţie ascendentă