Bine aţi venit!

Comentarii Biblice

Produse 36 până la 40 din 406 total

pe pagină
Pagina:
 1. 6
 2. 7
 3. 8
 4. 9
 5. 10

Setează direcţie ascendentă
 1. Ezechiel cap. 11

  Ezechiel cap. 11

  01.12.2014 | Iulian Ghica

  Doar prezența Slavei Domnului mai împiedică pe omul în haină de in să reverse focul asupra cetății. Acesta este Fiul, Mijlocitorul. Tocmai El a primit slujba să fie agent al judecății asupra cetății. Cetatea avea să fie distrusă de însuși Fiul lui Dumnezeu, deci de Dumnezeu însuși. În fața urâciunilor din cetate, Fiul nu mijlocește, nu se opune judecății divine. Dar prin gestul slavei Domnul care îmbrățișează, sărută Casa pentru ultima dată, și prin faptul că nu se grăbește să părăsească Templul, ni se sugerează că acum Tatăl mijlocește pentru cetate. El care nu dat voie nici Fiului să mai mijlocească pentru cetate, mijlocește El însuși pentru cetate. O îmbrățișează din nou. Nu se grăbește să părăsească Templul. Se oprește la intrarea în curtea Templului.

  Detalii
 2. Ezechiel capitolul 10

  Ezechiel capitolul 10

  25.11.2014 | Iulian Ghica

  "Dar El alege, după planul Tatălui, să Se lase răstignit și să poarte păcatul chiar în acel moment al răstignirii. Și aici este înțelepciunea crucii. Căci astfel Hristos Isus poartă păcatul celor care-L răstigneau..."

  Detalii
 3. Ezechiel capitolele 8 & 9

  Ezechiel capitolele 8 & 9

  17.11.2014 | Iulian Ghica

  "...Dumnezeu a lăsat ca simțirea prezenței divine să fie fluctuantă în viața celui credincios. Aceasta este normalitatea în viața de credință. Uneori Îl simțim mai mult, alteori mai puțin. Dar în anumite perioade nu Îl simțim mai deloc. Simțim că ne-a părăsit, sau dimpotrivă că este mânios și luptă ca să ne distrugă. Acest lucru se întâmplă fie în perioade prelungite de grele încercări (cum a fost în cazul lui Iov) sau ca pedeapsă din partea lui Dumnezeu în urma unor păcate comise de noi (vezi Ps.32 de exemplu, precum și pasajul din Evrei 12a despre pedeapsa Domnului).."

  Detalii
 4. Ezechiel cap. 6-7

  Ezechiel cap. 6-7

  02.11.2014 | Iulian Ghica

  Nu ni s-a încredințat nici mult (responsabilitatea directă de a-l vindeca pe Israel), nici puțin (doar un rol formal de figurant într-o piesă în care nu am avea un rol real și important). Domnul să ne ajute să fim credincioși lucrului care ne-a fost încredințat în această perioadă misterioasă. E important să fim cumpătați, să înțelegem ce ni s-a încredințat dar și ce nu ni s-a încredințat și să fim credincioși exact în lucrul încredințat nouă.

  Detalii
 5. Ezechiel Cap. 4-5

  Ezechiel Cap. 4-5

  27.10.2014 | Iulian Ghica
  El se va folosi apoi de promisiunile lui Dumnezeu pentru a distruge credința celor ce-și pierd răbdarea să aștepte izbăvirea promisă. El se va folosi de Lege pentru a îndepărta pe popor de har. Se va folosi de alegerea lui Israel pentru a-l împinge în mândrie. Se va folosi de înțelepciunea lui Solomon pentru a-l depărata de Dumnezeu. se va folosi de minunata țară a Canaanului pentru a târî poporul în idolatrie. Se va folosi de Templu pentru a împietri poporul în religiozitate și formalism. Se va folosi de Ierusalim pentru a amăgi popoarele și a târî poporul ales în moarte. Păcatul este cu adevărat afară din cale de păcătos. Cine ar putea sta în picioare în fața Amăgitorului? Nimeni. Adam, cel desăvârșit a căzut la prima confruntare. Fiii lui Adam, născuți în păcat și lipsiți de slava lui Dumnezeu, au căzut pe rând fără drept de apel. Doar Unul singur a stat în picioare, doar Unul singur a biruit: Isus Hristos! Detalii

Produse 36 până la 40 din 406 total

pe pagină
Pagina:
 1. 6
 2. 7
 3. 8
 4. 9
 5. 10

Setează direcţie ascendentă