Bine aţi venit!

Comentarii Biblice

Produse 41 până la 45 din 406 total

pe pagină
Pagina:
 1. 7
 2. 8
 3. 9
 4. 10
 5. 11

Setează direcţie ascendentă
 1. Ezechiel capitolele 2&3

  Ezechiel capitolele 2&3

  21.10.2014 | Iulian Ghica

  "...Nu suntem nici prooroci, nici apostoli, nici chemați să ducem Evanghelia până la marginile pământului, nici să trasăm direcții pentru alte Bisericii, nici responsabili pentru toate destinele oamenilor pe care-i întâlnim, nici chemați să schimbăm lumea sau societatea și nici măcar cetatea în care trăim, nici să declanșăm venirea Domnului, nici să resuscităm pe Israel, nici să trăim o viață perfectă pentru a fi mărturie, nici să vestim o Evanghelie perfectă pentru a mântui popoarele..."

  Detalii
 2. Ezechiel cap.1

  Ezechiel cap.1

  12.10.2014 | Iulian Ghica

  Legământul are la bază harul, doar mila și îndurarea Sa de neînțeles. Măcar că omenirea ar merita un nou potop, Dumnezeu NU va mai aduce din nou potopul. Va aduce o judecată globală, doar la sfârșitul istoriei decăzute, la revenirea lui Mesia. Cartea Ezechiel este o cartea a judecății. Dar în mijlocul focului judecății vom deosebi cu surprindere lumina curcubeului

  Detalii
 3. Exod 29

  Exod 29

  03.08.2014 | Iulian Ghica

  Rolul de Preot l-a împlinit Moise până când a fost uns Aaron. Dar ca apropierea evreului de Dumnezeu să poată avea loc la Cortul Întâlnirii a fost nevoie de aducerea celorlalte Jertfe (Levitic cap.1-7), și de consacarea lui Aaron în funcția de Mare Preot (Levitic 8-10). Dar ce se întâmpla pe pământ era doar o umbră a ceea ce trebuia să se întâmple în ceruri. Aceasta înseamnă că cele trei condiții trebuiau îndeplinite și sfera realității cerești.

  Detalii
 4. Exod 28b

  Exod 28b

  20.07.2014 | Iulian Ghica

  Când povara crucii a fost prea grea (povară cauzată de neascultarea lui Israel), Simon din Cirene a fost chemat din mulțime să ajute pe Isus să poarte crucea pe umeri. Or acest lucru îl făcea Marele Preot alături de Yahwe. Purta pe umerii săi un strop din povara imensă pe care o purta Domnul. Dar deși Domnul purta greul, totuși funcția Marelui Preot nu era de decor. Era cât se poate de reală!

  Detalii
 5. Exod 27b Curtea Cortului

  Exod 27b Curtea Cortului

  29.06.2014 | Iulian Ghica

  De ce o curte? Ea are rolul de a delimita spațiul prezenței lui Dumnezeu. Ea pune o barieră în apropierea evreului de Dumnezeu. Dar este o barieră necesară, cu rol de protecție. Fără această barieră evreii puteau da buzna în prezența lui Dumnezeu și în apropierea locului preasfânt și să moară.

  Detalii

Produse 41 până la 45 din 406 total

pe pagină
Pagina:
 1. 7
 2. 8
 3. 9
 4. 10
 5. 11

Setează direcţie ascendentă