Bine aţi venit!

Comentarii Biblice

Produse 31 până la 35 din 406 total

pe pagină
Pagina:
 1. 5
 2. 6
 3. 7
 4. 8
 5. 9

Setează direcţie ascendentă
 1. Ezechiel cap. 20

  Ezechiel cap. 20

  25.01.2015 | Iulian Ghica

  Dumnezeu nu Se lasă întrebat de generația din exil ca apoi să identifice în ei un nou curent de gândire spunându-le: · Nu veți vedea împlinindu-se niciodată ce vă închipuiți când ziceți: Vrem să fim ca neamurile, ca familiile celorlalte țări, vrem să slujim lemnului și pietrei! De ce această mare dorință în inima lui Israel? Sunt măcar două motive. În primul rând să ne aducem aminte că în acel timp istoric religia monoteistă era minoritară. TOATE celelalte popoare se închinau la mai mulți idoli vizibili. Doar Israel făcea notă discordantă prin închinarea la un Dumnezeu unic, personal și nevăzut.

  Detalii
 2. Ezechiel cap. 17-19

  Ezechiel cap. 17-19

  18.01.2015 | Iulian Ghica

  Trecutul contează. Rolul nostru este limitat și pre-determinat de perioada istorică în care ne naștem, mai exact de faza neascultării lui Israel în care trăim. Și Ieremia a visat să fie un mijlocitor ca Moise, dar trăia într-o perioadă istorică diferită. Și David a visat să zidească Domnului un Templu, dar zidirea Templului era programată pentru o altă fază istorică din evoluția lui Israel. Mulți profeți au sperat să prindă vremurile lui Mesia, dar ei s-au născut în perioada pregătirii venirii Lui. Și ucenicii au dorit să vadă inaugurarea miei de ani, dar ei s-au născut în perioada în care Israel a respins pe Mesia. Și exemplele pot continua.

  Detalii
 3. Ezechiel cap. 16

  Ezechiel cap. 16

  11.01.2015 | Iulian Ghica

  Harul MÂNTUITOR (nu cel general) nu se poate revărsa sau manifesta peste noi fără credința noastră, fără să-l primim. Harul nu ne poate mântui cu forța, harul nu ne poate ierta cu forța, nu ne poate sfinți cu forța, nu ne poate schimba cu forța. Rolul nostru activ în piesă este să recunoaștem ceea ce suntem, nevoia noastră disperată de har, și să primim prin credință cât mai mult din acest har. În Piesă vor fi atât păcătoși pedepsiți cât și păcătoși înălțați. Harul însă nu poate străluci doar prin pedepsirea celor păcătoși. El strălucește în mod evident mai clar prin mântuirea celui păcătos

  Detalii
 4. Ezechiel capitolele 14-15

  Ezechiel capitolele 14-15

  15.12.2014 | Iulian Ghica

  "Promisiunea de a ne da o inimă nouă este valabilă și pentru noi, cei care prin Hristos am fost altoiți în măslin. Dar înțelegem acum mai bine că această promisiune nu se împlinește peste noapte, ci este un proces..."

  Detalii
 5. Ezechiel cap.12.-13

  Ezechiel cap.12.-13

  07.12.2014 | Iulian Ghica

  Hristos a venit prima dată în timpul păcii romane a lui Cezar Augustus. Oare va reveni în timpul PĂCII aduse de Anticrist? La prima Sa venire în timpul păcii romane, Isus spunea: Eu nu am venit să aduc în lumea pacea, ci sabia! Lumea era în păcat, Israel era în apostazie. Nu era vremea păcii, al consensului. Pacea era de fapt imposibilă. Hristos strică pacea lumii prin Lumina Evangheliei. Și acest lucru prin simplul act de Luminare

  Detalii

Produse 31 până la 35 din 406 total

pe pagină
Pagina:
 1. 5
 2. 6
 3. 7
 4. 8
 5. 9

Setează direcţie ascendentă